NAV-BEKÖTÉS TÚLÉLŐ KISOKOS

nav-kisokos_blog_hu.png

A következő hetekben valószínűleg mindenhol ezt a kifejezést hallod/olvasod majd: NAV-bekötés

Ha figyelemmel követed honlapunkat, Facebook oldalunkat, már megismerhetted a NAV új reformját, ami nagy valószínűséggel Téged is súlyosan érint.

A NAV folyamatosan frissülő weboldalán sok hasznos információt megtalálsz a 2018.07.01-én érvénybe lépő törvényi rendeletről. Érdemes végigolvasni, egy kattintással elérhető az alábbi oldalakon.

Amennyiben nincs időd hosszú sorokon keresztül olvasni a kötelezettségekről, pár pontban összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat.

Kötelező Online adatszolgáltatás kezdő időpontja: 2018.07.01

NAV-bekötés újdonsága: Innentől a 100.000 Ft ÁFA, vagy a feletti tartalommal rendelkező számlákat azonnal be kell jelenteni, ha számlázó programmal számláz.

Járhat büntetés? Igen, ráadásul súlyos. Számlánként 500.000 Ft büntetés is járhat.

Adminisztrátori terhet jelent? Annak igen, aki nem megfelelő számlázó programmal számláz. A Kulcs-Soft programjai felkészültek a változásra, így ügyfeleinknek a lehetőségeinkhez mérten megkönnyítettük a bekötéssel járó adminisztrációs terheket.

További információkért látogass el weboldalunkra: http://www.kulcs-soft.hu/hirek/kobak

AMIRE ÉRDEMES FIGYELNI

1# Amennyiben már regisztráltál a NAV teszt felületén, a regisztrációd törlődni fog

Teszt felhasználót a következő oldalon keresztül tudsz regisztrálni:

https://onlineszamla-test.nav.gov.hu/tajekoztatas_a_regisztraciorol

Felhívjuk a figyelmed, hogy az ide történő regisztrációk Június 30. napjával törlődnek! Az éles rendszerre majd újból kell regisztrálni. Ennek alapfeltétele pedig a regisztrált Ügyfélkapu fiók.

2# Nem mindegyik operációs rendszer alatt működik az automatikus adatszolgáltatás

Friss Windows verzió szükséges, mivel az adatszolgáltatás a Windows XP és Vista alatt nem támogatott. Az ezeken elfutó böngészők sem alkalmasak az adatszolgáltatásra, mivel biztonság szempontjából nem megbízhatóak.

Ha továbbra is ilyen operációs rendszert használsz, csak manuális feltöltésre lesz lehetőséged, és azt is csak egy másik, támogatott böngészővel rendelkező eszközről teheted meg.

Az online adatszolgáltatás teljesíthetősége érdekében szükséges lecserélni az említett operációs rendszereket, ami bizonyos esetekben a hardver cseréjével is járhat. Ezen korlátozást a NAV rendszere határozta meg.

A NAV rendszere által támogatott böngészők:

  • Google Chrome: 63.+
  • Firefox Quantum: 57.+
  • Microsoft Edge: 41.+
  • Internet Explorer: 11.+
  • Apple Safari: 11.+

3# Ne felejts el az élesre is regisztrálni!

Ahhoz, hogy az online számlázó programok automatikusan be tudják szolgáltatni a megfelelő adatokat, regisztrációra lesz szükség.

4# Regisztráció után frissíteni kell a programokat!

A fentiek elvégzését követően, frissítened kell programjainkat a NAV-bekötés kezelésre alkalmas verzióra. Ezek után nincs más, mint a rendszereinkbe a technikai felhasználó adatait felvinni.

Amit a Kulcs-Soft nyújt ügyfeleinek

Minden támogatott programunk – melyek számla kibocsátására alkalmasak - a megfelelő beállítások elvégzését, és a verzió frissítését követően automatikusan, manuális beavatkozás nélkül intézik az online adatszolgáltatást.

Programjainkról többet is megtudhatsz, ha ellátogatsz weboldalunkra.

NE AGGÓDJ. HA VALAMI NEM VILÁGOS, ÖRÖMMEL SEGÍTÜNK

Cégünk elkötelezett azon vállalkozások felé, akik továbbra is jogtisztán, a NAV-bekötésnek megfelelve számláznak. A gördülékeny átálláshoz minden tőlünk telhetőt megteszünk. Ügyfélszolgálaton dolgozó kollégáink örömmel segítenek az esetlegesen felmerülő kérdésekben. Ezen a telefonszámon érdeklődjön: (06)1-336-5322

Ha az új hardverre történő átálláshoz szakértői támogatásra van szükséged, kérjük jelezd az info@kulcs-soft.hu címen.

Érdekelnek további információk a Kulcs-Soft által ajánlott rendszerigényéről? A tudásbázisunkban széleskörű tájékoztató érhető el, amelyet ezen a linken érsz el: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/kulcsugyvitel/category/zokkenomentes-beuzemeles/ajanlott-rendszerigeny