Számlaexpert

2018.jún.28.
Írta: szamlaexpert.blog.hu Szólj hozzá!

Rekord mennyiségű résztvevő a Kulcs-Akadémián!

A NAV Online Számlázórendszer bekötése az utóbbi hetekben első helyen szerepel a kkv szektort értintő jogszabályi változások között. 

A Kulcs-Soft is érintett a témában, hiszen szoftvereinkkel többek között a bonyolult átállás folyamatának egyszerűsítése is a célunk. Ügyfeleink megbíznak bennünk, hiszen rekord mennyiségű résztvevőt regisztráltunk az elmúlt 10 napban oktatásainkra!


Szakmai Műhelyünk, a Kulcs-Akadémia, interaktív kurzusai jelenleg a számlázó programok és a NAV bekötés témaköre körül forognak. A téma abszolút aktuális, ezt is mutatja, hogy 3 hét alatt több mint 200 cég 300 képviselője vett részt kis csoportos oktatásainkon és további időpontjainkra is rohamosan fogynak a helyek.

 

untitled_design_5.png

 

A szoftvereink iránt érdeklődők vagy már régebbi ügyfeleink számára egyaránt érdekes lehet egy-egy aktuális rendezvényünk, hiszen a programokban rejlő lehetőségek bemutatása mellett, fontosnak tartjuk, hogy az aktuális jogszabályi változásokra is reflektáljunk és segítsük partnereink átállását. Már heti 3 alkalommal van lehetőség részt venni a szakértőink által tartott, beszélgetéssel és szakmai tanácsadással egybekötött kurzuson.
De további szakmai programokkal is készülünk!


Az elkövetkező időszakban új időpontokkal és témákkal bővül nagy sikerű előadássorozatunk, amire továbbra is várjuk a jelentkezőket. Érdemes folyamatosan követni az Akadémiát a friss információkért!


http://akademia.kulcs-soft.hu/

Videón mutatjuk be a technikai felhasználó regisztrációját!

lg-523-1.png

Előző cikkünkben írtunk arról, hogy a NAV élesítette a saját oldalán történő regisztrációt.

Ez az első és megkerülhetetlen lépése a jogszabályoknak megfelelő számlázásnak, de itt még nem áll meg a történet.

Ahhoz, hogy a számlázó programunk el tudja küldeni a NAV online rendszerébe a nem-magánszemély felé kiállított 100.000 Ft ÁFA tartalom feletti számlák adatait, regisztrálni kell a technikai felhasználó adatait az alkalmazáson belül. 

Ezért a következőkben a NAV-átállás második kihagyhatatlan lépéséhez nyújtunk segítséget, azaz a technikai felhasználó regisztrációjához.

Ez mindösszesen pár egyszerű lépés, aminek elvégzése még 2018.07.01-je előtt erősen ajánlott.

Kollégáink segítségével két videóban mutatjuk meg, hogy  a számlázó programjainkon belül miként lehet ezt megtenni. 

Kulcs - Számla

BizXpert - Online számlázó

Éles regisztráció a NAV oldalán!

76-nav-regi-asztali.png2018.07.01-jén életbe lépő új törvény meghatározza, hogy minden belföldi nem-magánszemély felé kiállított 100.000 Ft ÁFA tartalom feletti számlát be kell jelenteni a NAV-felé.

Ennek elmaradása súlyos anyagi következményekkel járhat, számlánként akár 500.000 Ft büntetés is érhet. 

Habár a jogszabályváltozás ideje vészesen közeleg, még mindig maradt pár nap előzetesen elintézni a szükséges lépéseket, hogy véletlenül se csússz ki az időből. 

Mindenek előtt regisztrálni kell a NAV-oldalán!

Hosszú időn keresztül csupán teszt regisztrációra volt lehetőség, ami természetesen nem felel meg az éles regisztrációnak, ami az elmúlt napokban vált elérhetővé.

Miután a NAV élesítette a rendszert, nyomban megjelentettünk a honlapunkon egy új menüpontot, amiben részletesen írunk a NAV regisztráció menetéről. 

NAV regisztráció lépései

Ha követi leírásunkat, figyelmesen átnézi a képernyőképeket, nem ütközhet problémába a folyamat során.

Ha valami mégsem sikerül, ajánljuk a NAV által biztosított: 1819-es számot.