Számlaexpert

2018.aug.01.
Írta: szamlaexpert.blog.hu Szólj hozzá!

NAV-bekötés utáni nyugodt pillanatok

2018. július 1-jén életbe lépett a kötelező adatszolgáltatással kapcsolatos jogszabályváltozás. Bízunk benne, ez már egyáltalán nem újdonság számodra. Ha épp kapkodod a fejed, hogy mi is ez, kattints a linkre és villámgyorsan végezd el a megfelelő lépéseket. -> NAV regisztráció

Ahogy előzetesen várni lehetett, a NAV-bekötéssel kapcsolatos legnagyobb reakcióhullám az utolsó napokban, illetve a NAV-bekötést követő első héten érkezett, ügyfélszolgálaton dolgozó munkatársaink levegővétel nélkül kapkodták a konstans csörgő telefonokat, a napi megszokott 100-200 telefonhívás tízszeresére, körülbelül 1500 darabra duzzadt.

szamlazo_blog.jpg

Szükséges volt a pánik?

Nem feltétlenül, habár érthető hogy a változástól a legtöbben megijedtek. A NAV türelmi időt ígér, jó ha tudod, július 31-ig senkit sem büntetnek meg azért, ha nem tölti fel azonnal a 100.000 Ft ÁFA tartalom feletti belföldi, nem-magánszemélyeknek kiállított számlákat.

De ez csak ideig-óráig tart, augusztus 1-jétől elkezdődnek a büntetések, amelyek akár az 500.000 forintot is elérhetik, számlánként. 

Mit jelent ez? 

Azt, hogy egyelőre mindenki "megmenekült", még azok is, akik nem váltottak olyan számlázó programokra, amelyeket előzőleg felkészítettek a digitális adatküldésre.

Nekik július utolsó hetében és augusztus első hetében lesz egy nehezebb időszakuk, amikor vélhetően újabb hullámban tör ki a NAV-bekötés okozta feszültség. Különbség csak annyi lesz, hogy augusztus 1-jével valóban elfogy a türelmi idő.

Mi várható a jövőben?

Természetesen erre pontosat nagyon nehéz mondani. Egy valami azonban biztos: A következő időszakban a NAV csökkenti majd az ÁFA értékének határát és idővel át kell majd kötelezően állni a számlák 100%-os beküldésére.

4 irányú ügyféltámogatás a Kulcs-Softnál


Több lábon is áll az ügyfél támogatás a Kulcs-Softnál, hiszen a jogszabályi változások által még inkább megnövekedett az igény a szakszerű tanácsadásra. A klasszikus telefonos ügyfélszolgálat mellett, emailben és személyes szakértői konzultációval is törekszünk a feltett kérdések megválaszolására, programjaink megismertetésére.


Új, 4. támogatói pillérünk, Kulcs-Akadémiánk, kis csoportos oktatásaival azoknak kedvezünk, akik szeretnék kérdéseiket személyesen feltenni, azonban nem igényelnek fél napos tanácsadást. A néhány órás oktatások kifejezetten hasznosak elmélyíteni a meglévő munkavállalók ismereteit, hiszen olyan funkciókat, trükköket is megmutatunk, ami akár a rutinos Kulcs-Soft használok számára is újdonság lehet.


Sok új munkavállaló is érkezik hozzánk, ami azt mutatja, ügyfeleink fontosnak tartják a belépő kollégák képzését. Pár óra alatt az összes fő funkciót megismerhetik és friss tudásukat egyből kamatoztatni tudják új munkahelyükön. Ezzel kiváltva a hosszú hetekbe kerülő tanulási folyamatot.

Aktuális képzéseink között Számlázó Akadémiánk és Számla és Készletező oktatásunk fut.
Jelentkezni az akademia.kulcs-soft.hu oldalon lehetséges vagy ügyfélszolgálatunkon.

szamlazo_akademia_infografika.png


 

Ezért válassz NAV bekötésre kész számlázót megbízható fejlesztőtől

Ma, 2018.07.01-jén lép életbe a NAV jogszabálya, a 100.000 Ft-nál nagyobb ÁFA tartalmú számlák bekötéséről. Mától a számlázó programoknak automatikusan fel kell töltenie ezeket a tételeket a NAV-hoz, amely a szoftverfejlesztő cégeknek több hónapnyi munkát jelentett. Mint kiderült, a vállalkozások nagy része nem tudott felkészülni a bekötésre időben, mivel a számlázó programok gyártói között többen még küszködnek a megoldandó problémákkal. Ezért a jogkövető, az átállásban partnerként közreműködő vállalkozásokat nem éri joghátrány, ha az általuk használt számlázó-program esetleg még nem képes az online adatszolgáltatásra - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter. Így július 31-ig nem büntet a NAV, de ez az utolsó határidő, eddig be kell érkeznie a már kiállított számláknak.

A Kulcs-Soft fejlesztési csapata is már hónapokkal ezelőtt megkezdte a munkát, és a bekötést megelőző hétvégén is többen dolgoztak az utolsó frissítések tesztelésén és javításain, hogy a mai naptól már hibamentesen üzemeljen az adatszolgáltatás. Mészáros Róbert senior fejlesztő munkatársunk megerősítette, hogy ez a fejlesztés bizony megszűri a számlázó programok piacát, ezt a mértékű fejlesztést csakis komoly fejlesztési csapattal lehet sikeresen véghez vinni.